06 70-515-5833

Ninjutsu szellemisége

Elsajátításához elengedhetetlen, hogy a harcos az emberi lét három alapelemét: a szívét, a testét és az elméjét tökéletesen kontrollálja. Ezáltal magáévá tegye, mi a Ninjutsu szellemisége.

A ninjutsu egyfajta szemlélet, megfelelő hozzáállást ad a helyes életvitelhez. Kimozdít a komfortzónából, megtanítja felismerni a problémás helyzeteket, átlátni a lehetséges megoldásokat. Olyan mozgásokra alapoz, amelyek készség szinten minden emberben megtalálhatóak. Segít levetkőzni a megszokások korlátait, melyeket a társadalomban támasztanak az egyénnel szemben. Nyitottá kell válnod, hogy megérthesd mélységét.

Mi kell a Ninjutsu tanuláslához?

Úgy gondoljuk, a stílus elsajátításához a négy fal közti gyakorlás kevés, ahhoz, hogy valóban megéld a ninjutsu szellemiségét. Többre van szükség, mint pusztán a technikák monoton ismétlésére. Minden tanítványnak meg kell értenie a technikák mögött rejlő elveket, el kell sajátítani azt a szemléletmódot, ami a ninja-kat is segítette, hogy a nehéz körülmények között is fenntartsák a kultúrájukat, hagyományaikat.

Az edzéseken szembesülhetsz a saját korlátaiddal, útmutatásunkkal kitolhatod a határaidat és kezedbe veheted a saját életed irányítását. Olyan tapasztalatokkal és iránymutatással találkozhatsz, melynek során kimozdulhatsz a szürke hétköznapokból, egy pár órára kizárhatod a kívülről támasztott elvárásokat. Ennek következményeképpen TE fogsz szembesülni a belső változásokkal, letisztultan nézhetsz szembe önmagaddal.

Ha úgy gondolod, megvan benned az elkötelezettség a ninjutsu-val szemben és hajlandó vagy kellő mennyiségű munkát a fejlődésedbe fektetni, biztosíthatunk, hogy tőlünk megkapsz minden olyan támogatást, amivel a Bujinkan gyakorló harcművészévé válhatsz. Edzéseinken az egyensúly megteremtésére törekszünk. A Seijin Dojoban egy összetartó közösség várja a jelentkezésed, hogy együtt tanulhassatok, közösen fedezzétek fel a technikák mélységeit, együtt ízzadjatok és nevessetek. Nem garantálom, hogy mindig könnyű lesz, de az itt tanuló Seijin csapatra számíthatsz.

Az első pár hónap alapozó edzésein garantáltan megismerkedhetsz esések, ütések, alapmozdulatok és a felmerülő kék-zöld foltok különböző fajtáival. Ezek elengedhetetlenek ahhoz, hogy továbblépjünk a shinken gata, a gyors, reális gyakorlások világába.

Ez az oldal a Budapesten működő, Bujinkan Seijin Dōjō hivatalos honlapja.