06 70-515-5833

Miért válaszd a Seijin Dojot?

Japánban, Hatsumi Soke (családfő) szigorú feltételeket szabott annak, hogy milyen feltételekkel üzemelhet egy Bujinkan dojo. Ezek a következők:

A dojo vezetőjének rendelkeznie kell legalább 5. dan fokozattal, és Japánban kiállított Shidoshi engedéllyel.
Minden évben meg kell újítani a Shidoshi tagsági kártyát. Az adminisztratív feltételeken túl rendszeresen kell Japánba járni továbbképzésre vagy olyan oktatóhoz, aki rendszeresen jár ki. Ha eredeti forrásból szeretnél ninjutsu-t tanulni, akkor keress olyan dojo-t, ami megfelel ezeknek a feltételeknek.

A Seijin Dōjō Magyarországon az elsők között nyitott, több mint 20 éve, 1994-óta oktat Ninjutsut Budapesten. A dōjō lehetőséget biztosít minden tanulónak a Bujinkan teljes körű megismerésére:

  • Japán utak szervezése a Honbu dōjōba
  • Darányi Gábor Shihan fokozató,  15. danos oktatótól tanulhatsz
  • Edzőtáborok Budapesten kívül – edzés a természetben, speciális körülmények között (pl. vízben, sötétben)
  • Tematikus szemináriumok – azok számár akik jobban el szeretnének mélyedni egy-egy területben (pl. páncélos edzés, kard szeminárium, ninja fegyverek)
  • Más Bujinkan dōjōk rendezvényein részvétel
  • Külföldi Ninjutsu szemináriumokon való közös részvétel
  • Japán tematika szerinti oktatás, kidolgozott vizsgarendszer és diákoknak biztosított írott vizsgaanyag
  • A Ninjutsuban rengeteg fegyver használatát tanulhatod meg: bo, hanbo, japán kardok, naginata, yari, …. sok tradícionális ninja és szamuráj fegyver van. De ezen túl a modern fegyverek (kés, pisztoly) használatába is betekintést adunk.
  • Az edzések felépítése változatos, az alapozó órákon megtanulható: ütés, rúgás, földharc, dobás, feszítések, fojtás, leszorítások, kitérések.

A Seijin dōjōban heti 6 alkalommal van Ninjutsu oktatás, az edzésekre folyamatosan lehet jelentkezni. A Dōjō vezető oktatója: Shihan Darányi Gábor. Gábor a Bujinkanban megszerezte a legmagasabb 15. dan fokozatot, ami persze nem azt jelenti, hogy abbahagyná a Ninjutsu tanulását. 30 éve folyamatosan tanult különböző harcművészeti stílusokat, a Ninjutsut több mint 20 éve gyakorolja.

A NINJUTSU GYAKORLÁSÁNAK UGYANAZ AZ ELŐNYE, AMI A HÁTRÁNYA. TISZTÁN ÉS ÉRTHETŐEN TANÍT A TERMÉSZET TÖRVÉNYEI SZERINT. AZ EMBER MINDENT A SAJÁT BŐRÉN TAPASZTAL MEG. A HARC NEM SZÉP, NEM IS HŐSIES, PLÁNE NEM ROMANTIKUS, AHOGY SOKSZOR ÁBRÁZOLJÁK. A HARCBAN NINCS MELLÉBESZÉLÉS VAGY FELESLEGES DOLGOK. HA HEZITÁLSZ, MEGHALSZ! HA NEM VAGY A JELENBEN, MEGHALSZ! A SOK APRÓ HALÁL AZ EDZÉSEN MEGMUTATJA MILYEN TÖRÉKENY AZ EMBERI ÉLET, ÍGY MEGTANULOD ÉRTÉKELNI A SAJÁTODAT. – DARÁNYI GÁBOR