06 70-515-5833

Kard bevezető (K0)

Jelentkezés

Kurzus címe: Kard bevezető (K0)

Kurzus első időpontja: 2022. október 4.

Alkalmak száma: 4 alkalom edzés, keddenként 19:00-20:00 óra között

Jelentkezési határidő: 2022. szeptember 23., Jelentkezés

Díjak: 29.000 Ft / fő (regisztrációkor fizetendő), mely az edzéseken túl minden jelentkezőnek tartalmazza a nyomtatott tananyagokat, és egy fa gyakorló kardot (bokken) a hozzá tartozó műanyag kardhüvellyel.
(a kardot természetesen mindenki megtarthatja)

Záró vizsga: A vizsga egy külön meghirdetett időpontban kerül megrendezésre, aminek a sikeres teljesítése esetén diplomát adunk.  A vizsga megléte alapfeltétele a kurzus további szintjeihez való csatlakozásnak.

Jelentkezés feltétele: nem szükséges előképzettség, ennek a szintnek pontosan az a célja, hogy megtanítsa az alapokat. Jelentkezés

Létszám: max 12 fő (jelentkezési sorrendben)

Leírás:

A szamuráj kard a japán harcosok kultikus fegyvere, amit az egész világon a szamuráj lelkének tekintenek. A Bujinkan-ban ez a vallásos tisztelet kevésbé lelhető fel, valószínűleg azért, mert az iskolák keletkezése bőven az Edo korszak előtti időkre datálódik, amikor a csatákban a kardoknak csak másodlagos szerep jutott. Ettől függetlenül, természetesen valamennyi, a Bujinkan-ban található ko-ryu (régi iskola) használja a kardot.

Az alapozó kurzus célja, hogy ismertesse a japán kardok elméleti és gyakorlati alapjait. Elméleti résznél áttekintjük többek között a kardok evolúcióját, a kard részeit, hogyan kell hordani, és hogyan kell tárolni egy kardot. A gyakorlatot is teljesen az elejétől indítjuk, kezdve azzal, hogyan kell helyesen tartani a kardot, milyen harci állásokat használunk, hogyan kell helyesen vágni. Majd összetettebb gyakorlatokon keresztül a már megismert mozdulatokat összefűzzük.

A gyakorlati résznél fa gyakorló kardokat fogunk használni. Minden gyakorlónak biztosítjuk a saját eszközt, amit a kurzus ára tartalmaz.

A kurzus célja:

  • ismertesse a kard használatát az alapoktól,
  • bevezetést nyújt a kard evolúciójába (Tsurugi, Tachi, Katana…),
  • bemutatja a tradicionális japán kard etikettet,
  • a kard viselete és elővétele
  • helyes testtartás harc közben
  • különböző típusú vágások és hárítások