06 70-515-5833

Edzéstípusok

Ahhoz, hogy közelebb kerüljünk a Bujinkan Budō Taijutsu megértéséhez, ami egyfajta esszenciája a Budō-nak, hosszú utat kell bejárnunk, és közben erős alapokra kell szert tennünk.

Ahhoz, hogy az ember felérjen a csúcsra, lépésről lépésre kell haladnia

 

Hatsumi sensei edzésein gyakran hangoztatja, hogy ő nem technikákat tanít, mert az harc közben csak a vesztünket okozza. Ezért felejtsük el a formákat. Azonban ehhez először meg kell azokat ismernünk.

Nálunk különböző típusú és szintű edzések vannak, hogy mindenki megtalálhassa a szintjének megfelelőt. Mindegyik típusról találhatsz egy rövid leírást, illetve azt, hogy milyen feltételekkel lehet rajta részt venni. Az időpontok is fel vannak tüntetve, de mielőtt edzésre jönnél, kérlek, nézd meg az órarendet vagy az üzenőfalat, mert az alkalmi változásokról csak onnan értesülhetsz.

Ninjutsu Alapozó edzés

Ten Chi Jin Ryaku no Maki 天地人略の巻 – Ég, Föld és Ember stratégiájának tekercsei

A Bujinkan ABC-jének tekinthető TenChiJin Ryaku no Maki a különböző iskolákból összeválogatott technikák gyűjteménye. Ezek ismerete szükséges az első mesterfokozat (sho dan) megszerzéséhez. Hetente két ilyen edzést tartunk.

Kinek: Ezek az edzéseink mindenki számára nyitottak, nem csak az újonnan becsatlakozóknak, hiszen az alapok gyakorlása elengedhetetlen a további fejlődéshez.

Mikor: Hétfőn és szerdán este.

Szombati Gyakorló edzés

A Kihon Happo 基本八法型 alaptechnikái és Bujinkan fegyverek használatának alapjai

A Kihon Happo a Bujinkan 8 alaptechnikájának az összefoglalója, ezek ismerete szükséges a bonyolultabb technikák elsajátításához. Hetente egy ilyen edzést tartunk.

Kinek: Ezek az edzéseink mindenki számára nyitottak, nem csak az újonnan becsatlakozóknak, hiszen az alapok gyakorlása elengedhetetlen a további fejlődéshez. A későbbi fegyveres edzésekre való becsatlakozáshoz itt tudod az alapmozgásokat a hanboval, boval és karddal megtanulni.

Mikor: Szombat délután.

Fegyveres edzés 8. kyu után

A Bujinkan-ban számtalan tradicionális és modern fegyver használatával megismerkedünk. Igazán nagy különbség nincs az egyes eszközök használata között, ha az ember megérti az alapelveket. Minden fegyver esetében először az alapvető mozdulatokat gyakoroljuk be és utána kezdünk foglalkozni, a harci alkalmazásokkal. Buki 武器 – Fegyverek

  • Különböző hosszúságú botok
  • Vágó- és szúrófegyverek
  • Kötelek
  • Dobó fegyverek

Kinek: Akik sikeresen levizsgáztak 5. kyu-ra.

Mikor: Csütörtök este.

Tematikus edzés 5. kyu vizsga után

Tematikus órák – Kilenc ryū

Ezeken az edzéseken van alkalmunk az egyes iskolák /ryū/ alaposabb tanulmányozására, illetve bizonyos szituációk begyakorlására. A tematikákat 1-2 havonta változtatjuk.

Ryūha 流派 – Bujinkan 9 hagyományos iskolájából hattal foglalkozunk részletesebben.

  • Gyokko Ryū Kosshijutsu 玉虎流骨指術
  • Kotō Ryū Koppōjutsu 虎倒流骨法術
  • Kukishin Ryū Dakentaijutsu 九鬼神流打拳体術
  • Shinden Fudō Ryū Dakentaijutsu 神傳不動流打拳体術
  • Takagi Yoshin Ryū Jūtaijutsu 高木揚心流柔体術
  • Togakure Ryū Ninpō Taijutsu 戸隠流忍法體術

Kinek: Akik sikeresen levizsgáztak 5. kyu-ra.

Mikor: Kedd este.

Nyári edzés a szabadban

Leírás:

Nálunk az élet nem áll meg nyáron sem. Heti több alkalommal biztosítunk edzési lehetőséget. A tréningek érdekessége, hogy a szabadban tartjuk, egy füves területen. Ez segít abban, hogy elszakadjunk a dojo “steril” légkörétől, itt már a külső környezet hatásaival is számolni kell. A nap elvakíthat, a sötétben bizonytalanná válik a látás, esőben nehéz megfogni a másik csúszós bőrét… (Szélsőségesen viharos időben továbbra is a dojo-ban lesznek megtartva az edzések.)

Kinek: Erre az edzésre fokozattól függetlenül lehet jönni, az edzések mindenki számára tartalmaznak érdekességeket.