06 70-515-5833

Edzéstípusok

Ahhoz, hogy közelebb kerüljünk a Bujinkan Budō Taijutsu megértéséhez, ami egyfajta esszenciája a Budō-nak, hosszú utat kell bejárnunk, és közben erős alapokra kell szert tennünk.

Ahhoz, hogy az ember felérjen a csúcsra, lépésről lépésre kell haladnia

Hatsumi sensei edzésein gyakran hangoztatja, hogy ő nem technikákat tanít, mert az harc közben csak a vesztünket okozza. Ezért felejtsük el a formákat. Azonban ehhez először meg kell azokat ismernünk.

Nálunk különböző típusú és szintű edzések vannak, hogy mindenki megtalálhassa a szintjének megfelelőt. Mindegyik típusról találhatsz egy rövid leírást, illetve azt, hogy milyen feltételekkel lehet rajta részt venni. Az időpontok is fel vannak tüntetve, de mielőtt edzésre jönnél, kérlek, nézd meg az órarendet vagy az üzenőfalat, mert az alkalmi változásokról csak onnan értesülhetsz.

Ninjutsu kiképző edzés

Hetente egy ilyen edzést tartunk, melynek fő célja a stílusunk gyakorlásához elengedhetetlen képességek fejlesztése, továbbá a megfelelő fizikum megszerzése.

Bemelegítés

Cél az “üzemi hőmérséklet” elérése, ezzel a sérülések elkerülése.

Ten Chi Jin Ryaku no Maki 天地人略の巻 – Ég, Föld és Ember stratégiájának tekercsei

A Bujinkan ABC-jének tekinthető TenChiJin Ryaku no Maki a különböző iskolákból összeválogatott technikák gyűjteménye. Ezek ismerete szükséges az első mesterfokozat (sho dan) megszerzéséhez. Ennek a gyűjteménynek az első két szintjét nézzük át részletesebben, amik az alapmozdulatokat és bázis technikákat tartalmazzák.

Kinek: Ezek az edzéseink mindenki számára nyitottak, nem csak az újonnan becsatlakozóknak, hiszen az alapok gyakorlása elengedhetetlen a további fejlődéshez.

Mikor: Csütörtök este.

Tradicionális ninjutsu edzés 

A Seijin dojo-ban, arra törekszünk, hogy az általunk oktatottak összhangban legyenek a Japánba található dojo-k képzési programjaival. Ezért a különböző mesterektől látott oktatási stílust és tematikákat ötvözzük ezeken az edzéseken.

Ten Chi Jin Ryaku no Maki 天地人略の巻 – Ég, Föld és Ember stratégiájának tekercsei

Továbbra is foglalkozunk ezzel a résszel is, de most már leginkább az utolsó fejezetével, melyekben formagyakorlatok vannak összeválogatva a Bujinkan által tanított iskolákból.

Buki 武器 – Fegyverek

A Bujinkan-ban számtalan tradicionális és modern fegyver használatával megismerkedünk. Igazán nagy különbség nincs az egyes eszközök használata között, ha az ember megérti az alapelveket. Minden fegyver esetében először az alapvető mozdulatokat gyakoroljuk be és utána kezdünk foglalkozni, a harci alkalmazásokkal.

  • Különböző hosszúságú botok
  • Vágó- és szúrófegyverek
  • Kötelek
  • Dobó fegyverek

Kilenc ryū

Ezeken az edzéseken van alkalmunk az egyes iskolák /ryū/ alaposabb tanulmányozására, illetve bizonyos szituációk begyakorlására.

Ryūha 流派 – Bujinkan 9 hagyományos iskolájából hattal foglalkozunk részletesebben.

  • Gyokko Ryū Kosshijutsu 玉虎流骨指術
  • Kotō Ryū Koppōjutsu 虎倒流骨法術
  • Kukishin Ryū Dakentaijutsu 九鬼神流打拳体術
  • Shinden Fudō Ryū Dakentaijutsu 神傳不動流打拳体術
  • Takagi Yoshin Ryū Jūtaijutsu 高木揚心流柔体術
  • Togakure Ryū Ninpō Taijutsu 戸隠流忍法體術

Kinek: Ezek az edzéseink továbbra is mindenki számára nyitottak, de a tematika úgy vagy összeválogatva, hogy főleg az 5. kyu utáni vizsgákra készít fel.

Mikor: Hétfő és szerda este a Blaha Lujza téri dojo-ban, pénteken és szombaton a Kőbánya dojo-ban

Nyári edzés a szabadban

Leírás:

Nálunk az élet nem áll meg nyáron sem. Heti több alkalommal biztosítunk edzési lehetőséget. A tréningek érdekessége, hogy a szabadban tartjuk, egy füves területen. Ez segít abban, hogy elszakadjunk a dojo “steril” légkörétől, itt már a külső környezet hatásaival is számolni kell. A nap elvakíthat, a sötétben bizonytalanná válik a látás, esőben nehéz megfogni a másik csúszós bőrét… (Szélsőségesen viharos időben továbbra is a dojo-ban lesznek megtartva az edzések.)

Kinek: Erre az edzésre fokozattól függetlenül lehet jönni, az edzések mindenki számára tartalmaznak érdekességeket.