06 70-515-5833

Ninjutsu szeminárium

 

Dean Rostohar – A fegyver és a test egy

>>>>ENGLISH TEXT IS BELOW.<<<<

A Bujinkan-ban a taijutsu (fegyver nélküli harc) az alapja mindennek. A későbbiek során erre épül a fegyverek használata. Természetesen minden fegyvernek megvan a maga karakterisztikája, amit meg kell tanulni, de a többi a taijutsura épül.

Sok kritika éri a tradicionális stílusokat, hogy a tanításaik idejétmúltak, hiszen ma már senki sem használ kardot vagy lándzsát. Ezért, hadd idézzek Dean Rostohartól, aki a hivatásos katonáknak és rendőröknek tartott lőfegyveres kiképzésein a következőket mondta:

Én a puskát/pisztolyt úgy használom, hogy a lőfegyverrel ütök, karfeszítést, dobást, fojtást, hajtok végre…
De ezt nem lőfegyveroktatóktól tanultam, hanem  a bojutsu (hosszú bot), hanbojutsu (rövid bot), naginatajutsu (alabárd), yarijutsu (lándzsa) gyakorlásából…
Ha az elméd nyitott, a Bujinkan művészetének mélyebb rétegeit is megértheted.

Az edzések alatt sokszor látni, hogy egy technika, ami pusztakézzel megy, fegyverrel már nehézséget okoz. Kvázi zavarja a gyakorlót az eszköz, ahelyett, hogy segítené. Ezért fontos megérteni a “ken tai ichijo” (kard és a test egy) elvet, ami azt tanítja, hogy a fegyvert a testünk részeként használjuk.

Csatlakozz Dean Rostohar fegyveres harcművészeti szemináriumához a Seijin Dojoban, és mélyítsd el tudásod a fegyverek használatában!

>>>>ENGLISH<<<<

In Bujinkan, taijutsu (unarmed fighting) is the basis of everything. Then the use of weapons is built on this. Of course, each weapon has its own characteristics to learn, but the rest is based on taijutsu.

There is a lot of criticism of the traditional styles that their teachings are outdated, as no one uses swords or spears anymore. Therefore, let me bring here a quote from Dean Rostohar, who said the following about his firearms training for soldiers and police officers:

I use this rifle/gun in the way that I hit with firearms, I make leverages, I made throws, chokes,…
But I did not learn this from firearms instructors. I learn this from Bo jutsu, Hanbo Jutsu, Naginata jutsu, Yari jutsu…
So, when you have open mind you can understand this Bujinkan arts much more deeply…
During training, you often see that a technique that is done with the bare hand is difficult with a weapon, and the tool is a distraction to the practitioner, rather than a help. Therefore, it is important to understand the principle of “ken tai ichijo” (sword and body as one), which teaches us to use the weapon as part of our body.

⛩ IDŐBEOSZTÁS/SCHEDULE ⛩

2024. február 24-25.

Szombat/Saturday:
10:30-11:00 Regisztráció / Registration
11:00-14:00 1. Edzés/Training
14:00-15:30 Ebédszünet/Lunch break
15:30-17:30 2. Edzés/Training

Vasárnap/Sunday:
11:00-14:00 1. Edzés/Training
14:00-15:30 Ebédszünet/Lunch break
15:30-17:30 2. Edzés/Training

⛩ FELSZERELÉS/EQUIPMENT ⛩
– Keiko gi (edzőruha), Bokken, hanbo, tanto, kusari fundo .

⛩ DÍJAK/FEES ⛩

Új jelentkezőknek különleges akció! Amennyiben ez az első általunk szervezett Dean Rostohar szeminárium, amin részt vennél, akkor napijegy áron jöhetsz  a kétnapos kurzusra.  /// Special offer for new applicants!!! If this is the first Dean Rostohar seminar we have organised that you would like to attend, you can come to both days for the price of a day ticket.

Early Birds ár február 10-ig. /// Early Birds price until 10 February.

⭐️ 100 €/ 40.000 Ft – Két nap/2 days
⭐️ 70 €/ 28.000 Ft – Egy nap/ 1 day

Az ár február 10-e után /// Price after 10 February

⭐️ 120 €/ 48.000 Ft – Két nap/2 days
⭐️ 90 €/ 36.000 Ft – Egy nap/ 1 day

A befizetett díjakat nem áll módunkban visszatéríteni, távolmaradás esetén sem. /// We are unable to refund any fees paid, even in the event of absence.

⛩ HELYSZÍN/LOCATION ⛩
Budapest, VIII. Népszínház u. 17. (Bejárat a Víg u. felől)

 

⛩ REGISZTRÁCIÓ/REGISTRATION:⛩