06 70-515-5833

Jo jutsu

Jelentkezés

Kurzus címe: Jo jutsu (B5)

Kurzus első időpontja: 2022. november 08.

Alkalmak száma: 6 alkalom, keddenként 17:30-18:30 óra között.

Jelentkezési határidő: 2022. október 28. Jelentkezés

Díjak: 38.000 Ft / fő (regisztrációkor fizetendő), mely az edzéseken túl minden jelentkezőnek tartalmazza a nyomtatott tananyagokat, valamint egy 120 cm-es botot (jo). (az eszközöket természetesen mindenki megtarthatja)

Záró vizsga: A vizsga egy külön meghirdetett időpontban kerül megrendezésre, aminek a sikeres teljesítése esetén diplomát adunk. 

Jelentkezés feltétele: Sikeres vizsga a Kard bevezető (K0) szintből, valamint sikeres vizsga a Bot bevezető (B0) szintből, vagy minimum 6. kyu fokozat megszerzése a Bujinkan-ban. Jelentkezés

Létszám: max 8 fő (jelentkezési sorrendben)

Leírás:
A legenda szerint a Kukishinden ryu jo jutsu-t az iskola 11. nagymestere (soke) alkotta meg a 17. században. Okuni Kogenta mestere volt a kardnak és a hosszú botnak, és a kettő ötvözéséből alakította ki a jo (kb. 120 cm-es bot) technikákat.

Első ránézésre ez csupán egy bot, amit a vándorok arra tartottak maguknál, hogy elriasszák a kóborkutyákat. Gyakorlott használó kezében azonban nagyon praktikus fegyver! Hosszából adódóan kard ellen is roppant hatékonynak bizonyult.

Részletes tematika:
– Különböző harci pozíciók (kamae)

– Alapmozdulatok (csapások, szúrások, forgatások)

– 9 formagyakorlat (kata) kardos támadóval szemben

– A formagyakorlatok értelmezése és szabad használata