06 70-515-5833

Ninja kard

Jelentkezés

Kurzus címe: Ninja kard (K2)

Kurzus első időpontja: 2023. február 14.

Alkalmak száma: 7 alkalom, az edzések hossza 1 óra 15 perc, on-line részvétel lehetséges.

Jelentkezési határidő: 2023. Január 31. Jelentkezés

Díjak: 50.000 Ft / fő (regisztrációkor fizetendő), mely az edzéseken túl minden jelentkezőnek tartalmazza a nyomtatott tananyagokat, egy fa gyakorló ninja kardot (bokken) és a ninja kardhoz való 3 méteres sageo kötelet.
(a kardot természetesen mindenki megtarthatja)

Aki ismételni szeretné a kurzust és az eszközökre nem tart igényt annak az ár 38.000 Ft.

Záró vizsga: A vizsga egy külön meghirdetett időpontban kerül megrendezésre, aminek a sikeres teljesítése esetén diplomát adunk.  A vizsga megléte alapfeltétele a Kard shinkengata (K6) szinthez való csatlakozásnak.

Jelentkezés feltétele: Sikeres vizsga a Kard bevezető (K0) szintből, vagy minimum 5. kyu fokozat megszerzése a Bujinkan-ban. Jelentkezés

Létszám: max 10 fő (jelentkezési sorrendben)

Leírás:

A japán árnyékharcosokat a fekete ruhájukon kívül az egyenes kardjukkal és a dobócsillaggal szokták azonosítani. Ezt a képet elsősorban a filmiparnak köszönhetjük, és habár van valós alapja ezeknek, de nem feltétlenül úgy, ahogy ezt a filmekben ábrázolták. A Bujinkan iskoláin belül a Togakure ryu kard technikái épülnek a híres ninja kardra, ami a hiedelmekkel ellentétben nem egyenesek voltak, hanem a katana-hoz hasonlóan íveltek, de annál rövidebbek. A ninja harc közben természetesen fegyverként használta a kardját, de nem csak a pengét, hanem valamennyi tartozékát, a kardhüvelytől a markolat védőig.  Azonban a küldetése többi részében inkább szerszámként tekintett rá, és hol létraként, hol feszítővasként funkcionált, de még lopakodás közben is hasznát vette.

A ninja vívó stílusát elsősorban az a tény határozta meg, hogy fegyvere rövidebb volt az ellenfeléjénél, valamint számára legtöbbször fontosabb volt az, hogy elmeneküljön a helyszínről, mintsem hogy legyőzze az ellenfelét. Ezeknek köszönhetően a Togakure ryu mozgása (K2-es szint) sok mindenben különbözik a Kukishinden ryu csatákra tervezett vívásától (K1-es szint).

A gyakorlati résznél fa gyakorló kardokat fogunk használni. Minden gyakorlónak biztosítjuk a saját eszközt, amit a kurzus ára tartalmaz.

A kurzus célja:

  • A ninjato vagy más néven a shinobigatana bemutatása
  • A ninja kardra jellemző viselés és különleges elővételek
  • A Togakure ryu 6 formagyakorlata
  • A kard dobása
  • Taktikák túlerővel szembeni menekülésre
  • Lopakodás karddal
  • A saya és a sageo különleges használata (pl. metsubushi – vakítópor)