06 70-515-5833

Fegyveres kurzusok

Miről szól

A ’80-as évek végétől, a “ninja filmeknek” és az újonnan megjelent harcművészeti stílusoknak köszönhetően, a szamuráj és ninja fegyverek nagy érdeklődésnek örvendenek hazánkban. Gyakorló oktatóként azonban gyakran tapasztalom, hogy a fegyverekkel kapcsolatban a tisztelet mellett egy sor hamis kép alakult ki az emberekben.

Az egymásra épülő moduláris képzés célja, hogy a tanítványok valós képet kapjanak a fegyverek használatával és hatékonyságával kapcsolatban. A Bujinkan oktatott harci rendszer nem az “egyetlen működő módszer”, de egy olyan komplex tematikát biztosít, ami az alább felsorolt fegyverek magabiztos használatát teszi lehetővé.

  • Kardok
  • Szálfegyverek
  • Botok

A gyakorlati képzés mellett az elméleti oktatást is fontosnak tartva, minden fejezetnél jegyzetekkel és előadásokkal segítem az adott terület alaposabb megértést.

Bár a Seijin dojo rendszeres edzésein számos más fegyverrel is gyakorlunk, jelenleg kurzus formájában azokat nem oktatjuk.

Kinek ajánljuk

  • Akiket vonz a japán fegyverek és harcművészetek világa
  • Akik már gyakorló harcművészek, de stílusuk nem tanít részletesen fegyveres technikákat
  • Akik már gyakorolnak fegyveres harcot, de nyitottak és szeretnének új nézőpontokkal is megismerkedni.
  • Azon Bujinkan gyakorlóknak, akik szeretnének elmélyedni a stílusuk által kínált fegyveres formák világában.

Vizsgák

Kurzusonként eltérően vannak modulok, melyek egymásra épülnek és vannak, amelyek önmagukban alkotnak egységet. Minden kurzusnál fel van tüntetve, hogy melyik vizsga sikeres teljesítése az előfeltétele a kurzushoz való csatlakozásnak.

Vizsgázási lehetőségek külön meghirdetett időpontokban kerülnek megrendezésre.

Gyakorló lehetőségek

A fegyveres gyakorlatok jellegükből adódóan nagyrésze otthon, egyedül is végezhető. Ettől függetlenül külön idősávban biztosítunk gyakorlási lehetőséget, azok számára, akik szeretnének felügyelet mellett készülni, a már leadott anyagot tökéletesíteni. Ezek az alkalmak nem vezetett edzések, de természetesen lehetőség van a kérdéses részletek átbeszélésére, kijavítására.

Hogyan lehet csatlakozni

A Seijin dojo-ban rendszeresen indulnak képzések, ahol a különböző eszközök használatát sajátíthatod el egészen az alapoktól, a haladó szintig. A programnaptárban felsorolt lehetőségek közül tudsz választani. A regisztrációs lap kitöltése után küldünk egy e-mail-t a további részletekről.

Fegyveres kurzusok programnaptár 2020/2021

Dátum

Esemény

További információk

2020. szeptember 26-október 13.

Kard alapok (K0)

Részletek hamarosan

2020. október 06-november 17.

Rövid kardok (K4)

Részletek hamarosan

Értesülj a Bujinkan eseményekről, hírekről és iratkozz fel hírlevelünkre!

* kötelezően kitöltendőFrissítve 2020. szeptember