Fegyver Akadémia

ninja kard kurzus

A kurzus célja, hogy bepillantást nyerj a ninjato technikáiba – a ninja kard, amely nem csak fegyver, hanem túlélési eszköz.

A japán nindzsát sokan a fekete ruhával, az egyenes karddal és a dobócsillaggal azonosítják – ez az a kép, amit a filmipar teremtett. De a valóság ennél jóval izgalmasabb. A Bujinkan iskolákban a Togakure Ryu kardtechnikái a legendás ninja kardra, a ninjato-ra épülnek, amely nem a filmekben tévesen mutatott egyenes kard, hanem egy rövidebb, ívelt penge – gyorsabb és halálosabb, mint a hosszabb katanák.

A ninja harcban a kardját nem csupán fegyverként használta. Minden része – a hüvely, a markolat, a sageo (kötélzet) – egyetlen célt szolgált: a túlélést. A ninja kardja gyakorlatilag szerszám is volt – létra, feszítővas, sőt, lopakodás közben is hasznos tárgy. Ez a kard több, mint egy vágófegyver – ez egy túlélési eszköz, amelyet minden helyzetben használni lehet.

A ninja kard stílusa alapvetően különbözik más harci formáktól. A kard rövidebb volt az ellenségénél, ezért a ninja harcmodora a gyorsaságra, az okosságra és a menekülésre épített. A Togakure Ryu nem arról szól, hogy szemtől szemben győzd le az ellenséget – arról szól, hogy minden áron túléld, és megszerezd az előnyt. A ninja számára a harc nem dicsőség, hanem a túlélés művészete. Ez nem egy tiszteletteljes párbaj – ez egy játék az élettel és a halállal.

A gyakorlati résznél fa gyakorló kardokat fogunk használni. Minden gyakorlónak biztosítjuk a saját eszközt, amit a kurzus ára tartalmaz.

A kurzus céljai:

  • A ninjato vagy más néven shinobigatana megismerése és használata
  • A ninja kard viselésének titkai és különleges elővételi technikák, amikkel ellenfeleidet meglepheted
  • A Togakure Ryu 6 alap formagyakorlata – mert itt nem csak a kardot, hanem a túlélés stratégiáját tanulod meg
  • A kard dobásának technikája – mert néha egyetlen dobás az élet és a halál közti különbség
  • Taktikák túlerő ellen
  • Lopakodás és rejtőzködés karddal
  • A saya (kardhüvely) és sageo (kötél) különleges felhasználása, például metsubushi (vakítópor), amivel az ellenfeled vakon találod

Ez a kurzus arra készít fel, hogy úgy használd a kardot, mint a nindzsák: gyorsan, hatékonyan, és mindenekelőtt ravaszul.

A helyek korlátozott számban elérhetők, ne maradj le

Jelentkezz!

Ninja kard kurzus

A kurzus részletei

Kurzus időpontja

2024

Alkalmak száma

7 alkalom, az edzések hossza 1 óra 15 perc, online részvétel lehetséges.

Jelentkezési határidő

2024

Ár

50.000 Ft / fő (regisztrációkor fizetendő), mely az edzéseken túl minden jelentkezőnek tartalmazza a nyomtatott tananyagokat, egy fa gyakorló ninja kardot (bokken) és a ninja kardhoz való 3 méteres sageo kötelet. (a kardot természetesen mindenki megtarthatja)

Záróvizsga

A vizsga egy külön meghirdetett időpontban kerül megrendezésre, aminek a sikeres teljesítése esetén diplomát adunk. A vizsga megléte alapfeltétele a Kard shinkengata (K6) szinthez való csatlakozásnak.

jelentkezés feltételle

Sikeres vizsga a Kard bevezető (K0) szintből, vagy minimum 5. kyu fokozat megszerzése a Bujinkan-ban.